Guide till billigare villaförsäkring

Tidigare tyckte jag liksom kanske du att det här med försäkringar var väldigt tråkigt. Men nu när jag satt mig in i det är det faktiskt ganska intressant. Dessutom är det ju så här med det mesta i livet desto mer man vet desto mer pengar kan man spara eller tjäna på sin kunskap!

Här är lite tips som jag samlat ihop;

För det första bör du fråga dig vad är det viktigaste du behöver veta om din försäkring som husägare? Svaret på den frågan är vad försäkringen täcker och vad den inte täcker. Detta löser du genom att göra en inventarielista. En inventarielista är kanske inte lika självklar som du tror. Det är allt för få som faktiskt frågar sig om de har rätt täckning, många betalar i själva verket för mycket för att de är överförsäkrade!

En undersökning som jag har läst visade att över 60 % av hushållen (det här var i USA men det kan nog stämma här hemma också) har för lite kunskap om sin villaförsäkring för att på ett adekvat sätt skydda sin egendom.

Här följer en kortfattad beskrivning om vad du som villaägare bör tänka på när du skaffar dig en villaförsäkring för ditt hus. För det första, räkna inte med att vare sig försäkringsbolaget eller en försäkringsmäklare kommer att hjälpa dig med en korrekt försäkring, de är mest intresserade av att du tecknar en så dyr försäkring som möjligt för att tjäna så mycket pengar de kan. Ofta får du en schablon uppskattning av värdet på ditt lösöre och det är i allmänhet inte samma som det verkliga marknadsvärdet.

En försäkring ersätter inte en förlorad eller stulen TV med en ny utan du får bara ersättning för vad en motsvarande begagnad TV har för värde och det kan vara häpnadsväckande lågt. Så när du till exempel skriver upp TV apparater i inventarielistan är de några år gamla kan du direkt sätta ner inköpspriset till hälften eller ännu mindre.

För att bli rätt försäkrad och inte betala för mycket för din villaförsäkring bör du alltså göra en inventering av dina ägodelar och kostnaden för att ersätta dem vid en eventuell förlust, stöld eller brand. Lyckligtvis är det ganska enkelt och kul att sammanställa en sådan här lista.

Ett annat tips för att sänka premien för din villaförsäkring är att öka din självrisk. Du kan spara mer än 20 % på dina månadsräkningar genom att öka självrisken. Är du medlem i en förening? Många föreningar, klubbar och organisationer har avtal med olika försäkringsbolag vilket kan ge dig en billigare villaförsäkring. Kolla runt, samla information och du kan garanterat spara pengar på samma sätt som jag gjorde.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0